POULTRY

BLOOD PARASITE DISEASE IN CHICKENS

Blood parasitic disease in chickens is a dangerous disease that reduces the growth and reproduction of chickens. Although the level of infection is low, the death rate is high because chickens are immunocompromised. The chickens show signs such as: fatigue, sluggishness, loss of appetite or decreased appetite, pale combs with increasing frequency, fever, decreased laying, diarrhea with dark green stools, or even blood that does not clot or Hemophilia or not? If your chickens are showing one or more of the above signs, it is likely that they are infected with a disease that we often call blood parasitic disease..

TREATMENT REGIMEN FOR E.COLI IN CHICKENS

E.coli in chickens is a dangerous disease that causes great losses to farmers and depending on the severity of the disease, there will be different treatment regimens. Diarrhea caused by E. Coli is a common and dangerous disease in chickens if you do not know how to prevent and treat it. A better understanding of the disease, timely detection and correct diagnosis of the cause of the disease is essential. Image of a flock of chicken STEP 1: CORRECTLY DIAGNOSE THE CAUSE OF THE DISEASE Green stool, white stool, thin and foamy Inflammation of the pericardium, peritoneum, and liver Chickens..

TREATMENT OF APV DISEASE IN CHICKENS

APV disease in chicken is popular and often cause great losses to farmers if the infection rate is high . Recently, APV disease has become relatively common, and when chickens have this disease, it is often confused with swollen head disease caused by Coryza, and treated according to the method of treating Coryza disease but it does not cure. So what are the symptoms and causes of APV? I. CAUSES APV disease is caused by Avian pneumovirus, an RNA virus that causes respiratory disease in chickens of all ages. The disease is transmitted through the respiratory tract and often occurs..

KHÁM PHÁ NHỮNG ĐIỀU THÚ VỊ VỀ LOÀI NGỖNG

Ngỗng là loài vật vô cùng quen thuộc với người chăn nuôi, nhưng bạn có biết loài vật này lại mang nhiều điều nghe có vẻ lạ lẫm nhưng đều là sự thật. Vậy những điều đó là gì? Ngỗng là một loài chim có kích thước lớn tương tự như chim thiên nga. Chúng có tên khoa học là Anserinae. Không chỉ là thực phẩm khoái khẩu của nhân loại mà còn có những điều vô cùng thú vị về đặc tính của loài vật này mà nhiều bà con chăn nuôi chưa biết tới. Tìm hiểu về những..

NUÔI THỎ CON VÀ NHỮNG ĐIỀU CẦN BIẾT

Với chăn nuôi thỏ, việc chăm sóc thỏ trưởng thành là điều vô cùng dễ dàng và không đòi hỏi nhiều kỹ thuật phức tạp. Tuy nhiên, cách nuôi thỏ con lại hoàn toàn khác, đòi hỏi bạn cần phải trang bị một số kiến thức nhất định trong việc chăn nuôi. Dưới đây là một vài điểm quan trọng nhất trong số đó. Thỏ mẹ có thể nuôi được bao nhiêu con một lứa? Thông thường, thỏ mẹ có thể đẻ từ 3-10 con, ít hay nhiều tùy vào giống cũng như độ tuổi của thỏ. Thực tế, có những..

TẠI SAO GÀ ĐẺ TRỨNG KHÔNG CÓ LÒNG ĐỎ ?

Bạn đã từng thấy hiện tượng kỳ lạ GÀ ĐẺ TRỨNG KHÔNG CÓ LÒNG ĐỎ CHƯA? Người ta cũng hay gọi đó là trứng gà trống , xảy ra do gà thoải mái gặp vấn đề trong chu kỳ sinh sản. Được bảo vệ chắc chắn cho những người nuôi gà sinh lâu năm, thì cũng có rất ít hiện tượng gà sinh trứng rất nhỏ chí thậm chí chưa bằng một nửa nên với trứng bình thường và không có lòng đỏ , chỉ có lòng trắng. Vậy nguyên nhân là gì mà gà sinh ra quả như vậy..

TOP 3 GIỐNG GÀ ĐẺ SIÊU TRỨNG CHO NĂNG SUẤT TRỨNG CAO NHẤT TẠI VIỆT NAM

Nhu cầu nuôi gà lấy trứng đang phát triển, và trở thành cơ hội làm giàu của nhiều người chăn nuôi. Lựa chọn được giống gà phù hợp, dễ nuôi là điều quan trọng. 3 giống gà được giới thiệu sau sẽ rút ngắn quá trình chọn gà lấy trứng khó khăn của bạn. Hiện nay, thị trường chăn nuôi gà siêu trứng đang có dấu hiệu tăng cao do nhu cầu sử dụng trứng ngày càng tăng. Tại các trang trại chăn nuôi công nghiệp vừa và lớn, quy mô sản xuất đã lên tới hàng vạn con, đem..